Poker v hospodě

13. týdeníček – velké věci z mého týdne

Velké věci z mého uplynulého týdne (25.3. 2013 – 31.3.2013). Všechny nejsou doslova velké. Ale pokud si člověk dokáže užívat maličkostí, tak i nepatrná  chvilka ze života stojí za zmínku.
« Zobrazit všechny týdeníčky »

Tomuto týdnu bych dal podnadpis „Zimní gastronomie“.

Pondělí

Nevytáhl jsem paty z domu. Venku je taky pěkně hnusně, zase napadala ta bílá sranda :(. Dodělal jsem něco kolem sedmi ‚mini‘ úkolů, o kterých můj Moleskine věděl už dost dlouho.

Večer jsem dělal luxusní burgery. Spoustu ingrediencí určitě už máte doma, tak je zkuste taky :). Vyjde to cca na 150 ,- Kč a bude z toho 5 hambáčů.

Recept na forestův luxusní hamburger

Ingredience:

  • 500g mletého masa
  • cibule
  • česnek (2 stroužky)
  • 2 vejce
  • nakládané okurky
  • plátkový sýr
  • pepř
  • sůl
  • olej/máslo
  • worcester
  • plnotučná hořčice
  • kečup
  • 2 rajčata
  • houska

 

Maso smícháme s na jemno nakrájenou cibulkou, okurky, namačkaným česnekem. Do směsi přidáme 2 vejce, dochutíme pepřem, solí a worcesterem. Na pánvi necháme rozehřát olej, nebo lépe máslo. Mezitím směs perfektně promícháme – rukama je to rychlejší ;).Ze směsi začneme tvořit placky cca 3 cm vysoké a o něco širší než housky (páč na pánvi se hambáč smrskne).

Připravené syrové hamburgery opékáme po obou stranách na rozehřáté pánvi. Mezitím si připravíme housky. Housky rozkrojíme podél, spodní část potřeme vrstvou hořčice a posypeme cibulkou (najemno či proužky) a okurky na kolečka.

Opečený burger vložíme na bulku, zakryjeme plátkem sýra, přidáme jedno kolečko rajčete, zakápneme kečupem a přiklopíme horním dílem housky.

bon appétit!

Příprava hamburgeru Luxusní hamburger Luxusní hamburger

Úterý

Dnes jsem jel pomáhat dědovi s kuchyní. Takže pro dnešek jsem počítačovou myš vyměnil za zednickou lžíci a překvapivě mi to vůbec nevadilo. Jednou za čas je potřeba vyměnit práci za fyzicky náročnější.

Na té fotce s dědou jsem už převlečenej! 😀

Večer na mě doma čekalo pečené masíčko – druhé skvělé jídlo tohoto týdne. Díky bejby! 😉

Stavění nové kuchyně Stavění nové kuchyně Děda a Forest Pečená plec Pečená plec Pečená plec

Středa

Jel jsem pracovat do Bástru, takže se to neobešlo bez kontroly klasiků. Večer po práci mě vyzvedl Ica a jeli jsme zkontrolovat zbytek domorodců na výběh :). Pak otočka do garáže a na parkoviště zkusit oživit Feldu. Nepovedlo se :D. Aspoň víme, že červenej musí jít první :D.

Dobíjení baterie Ica a jeho pokus Vraťa obecný :D

Čtvrtek

Pracoval jsem v knihovně. Skoro pokaždé, když jdu do knihovny, tak v prvním patře na ochozu sedí kluk a paří na notebooku hry. To nepochopím. V klidu si nasadí sluchátka, rozdělá brambůrky a kdo ví jak dlouho tam ještě sedí po mém odchodu. Aspoň že má teda ty sluchátka…

Dlouho jsem neměl halušky s bryndzou, takže jsem je večer uvařil. Trošku jsem to přehnal s těstem, takže z toho bylo nakonec asi 8 porcí :D. Bez síta na halušky jsem si trošku máknul, ale chálka luxusní. Říkám, že tento týden se nějak moc vařilo :).

V knihovně Halušky s bryndzou Halušky s bryndzou Halušky s bryndzou

Pátek

Konečně jsem se večer odtrhnul od práce a mohl vyrazit za děckama z Bástru. Prvně klasicky venkovní výběh a pak do hospy na poker.  Vyhnali nás celkem brzo a já to mám do Líšně celkem daleko, takže by byla škoda toho nevyužít. S Viktorem jsme ještě dali flašku :D.

Na Týdeníček myslím v každé situaci 😀 Bez fotek to prostě není ono! – viz druhé foto.

Poker v hospodě Nic a tma :D

Sobota

Včera jsem si v Bástru nechal noťas, takže jsem pro něj po dlouhé noci jel. Poslední dobou jsme jaksi neměli čas na Ivanu a Staffyho, takže jsme jeli vařit za Ivanou. Další luxusní chálka byla čína – kuřecí masíčko, zeleninka a rýže ve skvělé omáčce.

Ivana a Forest Forest se Staffym Vaříme :)

Neděle

Celkem klasická neděle. Ale doufám, že už se brzo změní počasí a s tím i moje vysedávání a pracování u počítače. Zítra jsou Velikonoce a venku je 10cm sněhu! To je trošku mimo. Už se těším na to pravý jaro, až budu moct chodit fotit, běhat a vůbec všechno půjde líp.

Aspoň že světlo je ode dneška o hodinu dýl. Jdu si dát ananas :).

Sníh musí pryč! Můj pracovní stůl Masarova - pohled z okna Masarova - pohled z okna Zimní ananas

Hoďte mi dolů komentář, jaký jste měli vy týden? Taky tolik skvělého jídla? Mějte se fajnově a sejdeme se u příštího Týdeníčku.

Že mi dáte lajk? 😉
14. týdeníček – velké věci z mého týdne
12. týdeníček – velké věci z mého týdne