Kritika – Kavárna Pod hodinami

Tímto článkem začínám novou rubriku Kritika, ve které budu objektivně hodnotit především kavárny a restaurace v Brně, které navštívím. Mnozí mě za to mohou milovat, jiní nenávidět.

 

Předem bych si dovolil citovat Wikipedii:

Výsledek kritikovy práce (recenze) může být buď spíše příznivý, pozitivní, anebo naopak negativní, záporný. V obou případech však musí být zdůvodněný: hanopis nebo pomluva není kritika. Protože negativní kritiky jsou obecně častější, nabývá i slovo kritika někdy užší význam kritiky negativní. To však svádí k falešné představě, jako kdyby cílem kritiky mělo být odsuzovat a hanět.

Brno – Kavárna pod hodinami aneb kde se zastavil čas

Každý Brňák zná pojem ,,pod hodinami(a)“. Tak kde jinde by mohla být kavárna Pod hodinami, než na Čáře. Přesněji na České 31 se nachází první oběť mého občasníku KritikaKavárna pod hodinami. Jen několik schodů vzhůru dělí zákazníka od příjemného interiéru laděného do žluté barvy, kde jsou nad dělícím obloukem spuštěny ručičkové hodiny, které permanentně ukazují 11:15. Prní místost je určena pro kuřáky, kam jsem se usadil i já. Od baru doleva se nachází letní zahrádka a v patře nad námi se nachází (nekuřácké) 2 salónky a toalety. Šel jsem na jistotu – zdejší jakostní víno Ryzlink vlašský mě oslovil už při první návštěvě. Oproti jiným kavárnám potěší 0,25l namísto klasické 0,2l. Je to sice prkotina, ale dokáže udělat mnoho. Obzvláště když ke všemu dostanete na stůl nadmíráka. Cappuccino servírované na stříbrném podtácku s bonbonem (který bych vyměnil spíše za opatek, nebo jinou pochutinku vhodnou ke kávě) a trochou vody vypadalo velice podobně, jako na stránkách Kavárny pod hodinami. Káva značky Illy byla nepřepálená, jemná, chuťově dobrá. Kávu si můžete dochutit třtinovým cukrem, který je na každém stole. Možná bych mohl postrádat složení kávy v nápojovém lístku, ale věřím, že ochotná obsluha by mi tuto informaci ráda sdělila. Obědový talíř (250g) za 68,- Kč, který si objednal kamarád se mi zdál spíše jako snídaňový, ale možná zdnání klame.

Po dopití třetí dvojky ,,vlašáku“ platím za téměř čtyř hodinovou návštěvu 194,- Kč a nabažený vycházím do nočního Brna. Ať jste jakéhokoliv ražení, doporučuji tuto kavárnu navštívit a udělat si svůj vlastní názor, jak to v kavárně Pod hodinami chodí. Za mě vřele doporučuji!

Hodnocení Kavárny pod hodinami

Káva: 95% (Značky Illy, nepřepálená, jemná, chuťově dobrá)
Nabídka: 100% (Vše, co jsem od kavárny požadoval, bylo k dostání – )
Cena: 95% (V takřka centru Brna velice přijatelná – esperesso 30,- Kč, Cappuccino 35,- Kč, perlivá voda 0,33l 22,-Kč, bílé víno 0,25 32,- Kč)
Interiér: 80% (Osobně se mi líbílo, ovšem jako jistou nevýhodu (pro starší zákazníky) bych považovat toalety v 1. patře – co naděláme; veliký šmrnc dodávají obrazy, na kterých si kavárna nejspíš zakládá)
Zahrádka: 90% (nachází se v prostoru mezi domy, osvětlení pro večení hodiny)
Toalety: 70% (U pánů absence více pisoárů – mají jen jeden, což způsobuje v tak těsném prostoru nemilé fronty, čistota 90% )
Obsluha: 90% (Při každé návštěvě jsem zažil tři příjemné a ochotné slečny; rychlost obdivuhodná)
Hudba: 95% (Přijatelná hlasitost; do éteru hraje rádio)
S pejskem: Ano (obsluha neměla nejmenší problém)
Bezkofeinová káva: Ano
Internet: Samozřejmě (wi-fi zdarma – nutnost zažádat obsluhu o login)
Klientela: Všechny generace (během mých návštěv jak studenti, tak postarší zákazníci)
Dojem: 90% (Klidná kavárna, vhodná pro čtení a vychutnání kávy…)

Celkové hodnocení: 89,4%

Informace o kavárně pod Hodinami

Všechny podstatné informace naleznete na webové stránce kavárny Pod hodinami: http://www.podhodinami.cz/

Jídelní a nápojový lístek: http://www.podhodinami.cz/index.php?show=jidelnilistek

Zdroje článku: http://www.podhodinami.cz/, http://cs.wikipedia.org/wiki/Kritika, http://www.brnoinfo.cz/clanek/306/kafe-serial-dil-treti-cafe-pod-hodinami/, http://www.publife.cz/kavarna-pod-hodinami/, http://www.lunchtime.cz/kavarna-pod-hodinami/english/, http://dobresenajim.cz/restaurace/kavarna-pod-hodinami_154

Edit 24.3.2012 13:25: přidány fotografie

Že mi dáte lajk? 😉
5 věcí, které má Forest rád
Nová ryba v internetovém oceánu